Psychosomatisch therapie 

Als psychosomatisch (fysio)therapeut MSc. ben ik gespecialiseerd in lichamelijke klachten die voorkomen bij stress, Burn-out, angst, paniek, chronisch pijn, chronisch vermoeidheid en Covid-19. 
Een voorbeeld van deze klachten zijn

  • nekpijn 
  • hoofdpijn 
  • concentratie problemen 
  • ademhalingsproblemen 
  • slaapproblemen 
  • vermoeidheid
  • duizelingen  

Soms kan je je niet gehoord voelen of niet begrepen omdat je lichamelijke klachten niet begrepen worden. De oorzaak van lichamelijke klachten zijn soms niet zo eenduidig aan te wijzen. Dit kan enorm frustrerend werken en juist stressvol zijn. Met psychosomatisch therapie kijk ik net even verder dan alleen de lichamelijke klacht. 

Tijdens een behandeling kijk ik vanuit mentale fitheid naar de lichamelijke klacht. Je kan hierbij denken aan ontspanningsoefeningen, bewust bewegen en ademhalingsoefeningen. Daarnaast kan ook mindfulness aan bod komen of een beetje intensiever bewegen zoals boksen of hardlopen/wandelen. Samen met jou kijk ik wat er bij jou en de klachten past. 

Neem gerust contact met mij op met vragen. 

De behandelingen zullen bij jou thuis plaatsvinden. Nadat we een intake hebben gehad zullen we gezamenlijk tot een behandelplan komen. Hierna zullen we aan de slag gaan. Mocht je het niet fijn vinden om de behandeling bij je thuis plaats te laten vinden maken we telefonisch een andere afspraak. Indien wenselijk kan de afspraak ook op een externe locatie plaatsvinden.  

vergoeding

Psychosomatisch fysiotherapie kan vergoed worden door verzekeringen. Echter heeft Fullmind geen contracten met verzekeringen. Dit betekent dat een behandeling eventueel maar deels vergoed wordt en dat dit via Fullmind niet direct  gedeclareerd kan worden. Je zal de factuur dan zelf moeten indienen bij de verzekering. Kijk hier voor de tarieven van psychosomatisch therapie bij Fullmind.

Maak een afspraak voor een intake gesprek  
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram